advertentie
dinsdag 13 juni 2023 19:37

Het verhaal achter het bijzondere huis met twee kraaien in de nok

Misschien heb je het wel eens gezien, het huis aan de Ooievaarsbrug met de twee zwarte vogels in de nok. Het blijkt niet alleen een kunstzinnig huis van buiten, maar ook van binnen. Wat is de geschiedenis van dit huis?

door Tara Boxman en Kimberley Meurs

Misschien heb je het wel eens gezien, het huis bij de Ooievaarsbrug met de twee zwarte vogels in de nok. Het blijkt niet alleen een kunstzinnig huis van buiten, maar ook van binnen. Wat is de geschiedenis van dit huis?

Toen eigenaar Rudi Atman het pand zag, was hij meteen verliefd. “Het zat hem in de ouderdom van dit huis”, vertelt Rudi. Hij wil nooit meer ergens anders wonen. “Ik ga hier nooit weg. We waren 1,5 jaar bezig met de verbouwing. En dat is niet alleen onze hobby. Het is ook uit liefde voor het pand.”

Als er iets opvalt aan het huis zullen dat de twee vogels zijn. Vaak blijven mensen even kijken of de vogels echt zijn, maar dat zijn ze niet. “Ik heb ze gewoon in de winkel gekocht. Ik wil met deze vogels andere vogels afschrikken en ervoor zorgen dat ze niet mijn atelier binnen kunnen komen”, laat Rudi weten.

Wil je zelf komen kijken in het huis? Dat kan op 19 september, tijdens de Open Monumentendagen.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media