advertentie
woensdag 14 juni 2023 13:18

Ontslagen justitiemedewerker vervolgd voor handel in erectiepillen vanuit Schiedams hotel

Foto ter illustratie Foto ter illustratie MART PRODUCTION | Pexels

Een 52-jarige Schiedammer speelde vanuit een hotelkamer thuisapotheek met drugs. Althans, dat denkt het Openbaar Ministerie. De verdachte werd op weg van zijn auto naar de hotelkamer betrapt met een tas vol drugs. Het OM eiste 16 maanden celstraf tegen de Schiedammer.

door: Philip van Es

Een 52-jarige Schiedammer speelde vanuit een hotelkamer thuisapotheek met drugs. Althans, dat denkt het Openbaar Ministerie. De verdachte werd op weg van zijn auto naar de hotelkamer betrapt met een tas vol drugs. Het OM eiste 16 maanden celstraf tegen de Schiedammer.

Op 2 maart 2023 wordt de politie gebeld door een beveiliger van het Van der Valk Hotel langs de A20. Het hotel huurde een beveiligingsbedrijf in omdat het sommige regelmatige bezoekers niet vertrouwde. De 52-jarige Schiedammer was door oplettend personeel al op 18 oktober 2022 gespot met een tas. Ook zijn gedrag viel op.

Als de verdachte op donderdag 2 maart van zijn auto terug naar de kamer loopt met een tas, wordt hij staande gehouden door de beveiliger. De tas van de Schiedammer bleek vol te zitten met MDMA, Amfetamine, 2C-B, Cocaïne, LSD, ketamine en het erectiemiddel kamagra.

In de hotelkamer wordt een tweede tas gevonden. In een plastic tasje zaten ook nog verdovende middelen. Volgens de Schiedammer hoorde die twee tassen bij elkaar en waren ze allebei van een onbekende vriend. “Ik had die tas één dag in bewaring. Maar had ‘m wel vaker in bewaring” stelt hij in zijn verklaring.

Halve kilo drugs

Als de rechter wil weten waarom de Schiedammer die tas met meer dan een halve kilo drugs in bezit had, antwoordt de verdachte: “Ik bewaarde die tas voor iemand. Dus ik weet niet wat er in die tas heeft gezeten.” Van wie de tas is, wil de Schiedammer niet zeggen. “In verband met mijn eigen veiligheid. Ik moet u toch teleurstellen.”

Een telefoon die volgens de Schiedammer 'bij de tas hoorde', werd later gevonden in de auto. Daarop staan volgens het OM chatberichten die wijzen op drugshandel door de Schiedammer. Volgens de verdachte was de telefoon van de mysterieuze eigenaar van de tas. “Mijn auto wordt ook door anderen gebruikt. Ik denk dat diegene van wie die tas is, zijn telefoon in mijn auto heeft laten liggen.“

De politie deed uitgebreid onderzoek naar die telefoon en concludeert uit de chatgesprekken dat de Schiedammer de gebruiker ‘concrete80’ op het chatprogramma is. Die conclusie van de politie komt op een opmerkelijke manier tot stand. In één van de chats stond te lezen “Ik moet volgende week vrijdag en zaterdag vrij zijn, want dan wordt mijn moeder 75 jaar.” Vervolgens doet de politie onderzoek en blijkt dat de moeder van de verdachte precies rond die dagen 75 jaar oud wordt. Een goede verklaring daarvoor heeft de verdachte niet. “Ik herken me er niet in.”

Ontsnapping

De verdachte werkte achttien jaar voor justitie. Hij werkte in gevangenis de Schie, waar hij in 2019 werd ontslagen: de 52-jarige man werd verantwoordelijk gehouden voor de ontsnapping van een gedetineerde. Daarna ging het bergafwaarts met de Schiedammer en kreeg hij een verslaving. “Ik heb daar altijd naar eer en geweten gewerkt. Na het ontslag ben ik depressief geworden.”

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van zestien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank Rotterdam doet over twee weken uitspraak.

Media