advertentie
woensdag 14 juni 2023 13:53

Belangrijke verkeersader in Noord wéér afgesloten: "Vervelend, maar wel nodig"

De fietspaden van de Van Beethovenlaan in Groenoord zijn al afgesloten en de weg binnenkort. Er wordt wéér aan de weg gewerkt. De werkzaamheden eindigen op 8 juli. Wat vinden de bewoners hiervan?

door Kimberley Meurs, Jarno Wagenveld en Rosalie van de Biezen

De fietspaden van de Van Beethovenlaan in Groenoord zijn al afgesloten en de weg volgt binnenkort. Er wordt wéér aan de weg gewerkt. De werkzaamheden eindigen op 8 juli. Wat vinden de bewoners hiervan?

"Het is nodig, maar het is wel vervelend’’, zegt een inwoonster. Noord heeft de afgelopen maanden namelijk al veel te maken gehad met afsluitingen en omleidingen: zo was de Slimme Watering dicht vanwege de renovatie van de tramkeerlus, en werd er een nieuwe duiker ter hoogte van de Jozef Oreliosingel aangelegd.

De Van Beethovenlaan was eerder al afgesloten: de riolering is begin dit jaar vervangen en Eneco legde warmteleidingen aan, die later gebruikt kunnen worden voor het warmtenet.

De afsluitingen leidde op 10 januari volgens buurtbewoner Harrie Frielink tot chaotische situaties: "Door een slechte aanduiding van de afsluiting kwamen meerdere malen RET bussen vast te staan". De weg ging op 3 februari tijdelijk open met een provisorische bestrating.  De Van Beethovenlaan zou op 14 augustus heringericht worden, maar dat is nu dus al het geval.

Fietsseizoen

Buurtbewoners vinden het het vervelendst dat de fietspaden worden afgesloten juist nu het fietsseizoen begint. ‘’Ik snap wel dat het moet gebeuren, het is echt een noodoplossing geweest".

Een andere Schiedamse vindt dat de werkzaamheden traag verlopen. ‘’Het zit niet mee,’’ zegt ze. ‘’Gelukkig is het mooi weer.’’

Media