advertentie
donderdag 15 juni 2023 18:53

Geen Kidsbouwdorp door strenge eisen: "Je moet zelfs aantonen dat je genoeg zonnebrand hebt"

Kidsbouwdorp, al dertien jaar lang een vaste factor in de zomer in Schiedam, gaat dit jaar niet door. De organisatie loopt vast op de steeds strenger wordende eisen vanuit de gemeente.

door Tjerk van der Ende

Kidsbouwdorp, al dertien jaar lang een vaste factor in de zomer in Schiedam, gaat dit jaar niet door. De organisatie loopt vast op de steeds strenger wordende eisen vanuit de gemeente.

“Of we wel genoeg flesjes water hadden voor de kinderen als het heet is. Ja natuurlijk, we doen het al dertien jaar zonder problemen en zonder enig incident”, reageert voorzitter Lucien Versteeg fel. Versteeg is op vakantie zoals altijd in deze periode. In juli en augustus moet hij in Schiedam zijn vanwege Kidsbouwdorp. Maar dit jaar niet.

Versteeg vindt het jammer dat de Schiedamse kinderen dit jaar niet in de weer kunnen met planken en spijkers om een eigen bouwwerk in elkaar te zetten. Hij is al maanden bezig met de voorbereidingen. “Dat proces begint al in december. We hebben natuurlijk allerlei invloeden geprobeerd”, zegt Versteeg. “De tijd komt dan zo dichtbij. Dan kúnnen we het niet meer organiseren.”

Zonnebrand

Over de eisenlijst blijft Versteeg zich verbazen. “Dat je dan voldoende zonnebrandolie hebt in hete tijden met juiste factor. En welk merk je dan op voorraad hebt en dat je dat moet aantonen met een aankoopbon. Dat zijn de details waar je soms wel even van schrikt”, vertelt Versteeg.

De gemeente Schiedam laat weten het te betreuren dat Kidsbouwdorp dit jaar niet doorgaat. “Door een gewijzigde opzet van het evenement waren er aanvullende maatregelen nodig om de veiligheid van de kinderen en bezoekers van het park te garanderen”, zegt de gemeente in een reactie. “Daar kan de organisatie helaas niet aan voldoen. Vanuit de gemeente is alle ruimte geboden om het evenement mogelijk te maken en de vergunning is ook verleend.”

Brandersfeesten

Versteeg ziet een patroon van een steeds strenger wordende gemeente en vindt de huidige eisen ridicuul. “Je kan volledig risicovrij zijn door gewoon niks meer te organiseren”, zegt Versteeg cynisch. Recent besloot ook de stichting achter de Brandersfeesten de handdoek in de ring te gooien. Ook daar lukte het niet meer om met vrijwilligers te voldoen aan de eisen van de gemeente.

De gemeente ziet nog altijd een goed evenementenklimaat in Schiedam. “Op het gebied van evenementen gebeurt er veel in Schiedam, zoals recent nog het IDDF. Om dat verder te versterken heeft de gemeente een evenementencoördinator aangesteld, die organisaties (…) kan begeleiden bij het aanvragen van een vergunning”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media