advertentie
zondag 18 juni 2023 18:41

Gemoedelijk, gezellig en gratis: Cultuur Borrelt weer terug in het Julianapark

Cultuur Borrelt is vanaf vandaag weer terug in het Julianapark. Het festival wordt dit jaar geopend met Jazz met een Spaanse slag en is gratis te bezoeken.

door Milou op ten Berg

Cultuur Borrelt is vanaf vandaag weer terug in het Julianapark. Het festival wordt dit jaar geopend met Jazz met een Spaanse slag en is gratis te bezoeken.

Het festival vindt vanaf 2007 al op zondagen in de zomer plaats. “We begonnen met vier festivals op de zondagmiddag in de zomer”, zegt Bernard Boode, de organisator van Cultuur Borrelt.  Op het plein in het Julianapark hangt en gemoedelijke Franse sfeer met de nummers van Édith Piaf en Charles Aznavour.  Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo staat er een groot springkussen en kan er worden geschilderd bij Petit Monmarte. “De kinderen worden op een leuke manier bezig gehouden terwijl de ouders luisteren naar de muziek”, vertelt Sip de Vries.

Nog iets wat het minifestival speciaal maakt, is dat het opgebouwd wordt door vrijwilligers en afgebouwd wordt door het publiek. “Samen met de vrijwilligers natuurlijk”, zegt Boode. De organisatie probeert volgens hem zoveel mogelijk van het budget te kunnen spenderen aan de professionele artiesten.  “Het is een gezellige bezigheid om het met elkaar af te bouwen, een feestje!”

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media