advertentie
dinsdag 20 juni 2023 09:34

Code oranje: vanmiddag lokaal zwaar onweer met zware windstoten en hagel

De laatste buien zijn vanmorgen vertrokken, het is gedeeltelijk bewolkt, maar de zon komt er ook. Er staat een zwakke oostenwind. Vanmiddag komen er regen- en onweersbuien opzetten. De maximum temperatuur kan oplopen tot 30 graden. De buien kunnen lokaal zwaar uitpakken en gaan gepaard met zware windstoten en hagel. De wind kan ook uitschieters vertonen bij buien.

door Tom Bruin

De laatste buien zijn vanmorgen vertrokken, het is gedeeltelijk bewolkt, maar de zon komt er ook. Er staat een zwakke oostenwind. Vanmiddag komen er regen- en onweersbuien opzetten. De maximum temperatuur kan oplopen tot 30 graden.

De buien kunnen lokaal zwaar uitpakken en gaan gepaard met zware windstoten en hagel. De wind kan ook uitschieters vertonen bij buien.

> Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor onze regio van 15:00 uur tot 20:00 uur. <

Ook in het begin van de avond kunnen er nog buien vallen, later is het droog met opklaringen. De minimumtemperatuur daalt tot 17 graden.

Woensdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De wind waait matig uit het westen. De maximum temperatuur is dan 21 graden. De avond en nacht zijn droog met wat wolken en opklaringen.

De vooruitzichten: overwegend droog, perioden met zon, eerst 24 graden, later warmer.