advertentie
dinsdag 20 juni 2023 14:57

Gemeente sleept auto's met Pools kenteken weg

Gemeente sleept auto's met Pools kenteken weg Foto: Twitter/Handhaving

Handhavers van de gemeente Schiedam hebben vandaag in Oost twee auto's met een Pools kenteken weg laten slepen.

door Matthijs Rorije

Handhavers van de gemeente Schiedam hebben vandaag in Oost twee auto's met een Pools kenteken weg laten slepen.

De eigenaren van de wagens hadden 'een groot aantal fiscale naheffingen' opgelegd gekregen, oftewel: ze hadden geparkeerd in een betaald parkeren gebied zonder te betalen.

'De eigenaar krijgt het voertuig terug als de openstaande schuld is voldaan' aldus de handhavers, maar dan wel als ook het stallingsgeld en de wegsleepkosten zijn voldaan. 

Wegsleep- en stallingskosten

De wegsleepkosten bedragen € 133,10, laat de gemeente desgevraagd weten. De stallingskosten vallen relatief mee: € 3,- per dag. 'De auto's blijven maximaal 13 weken in bewaring' aldus de gemeente. Daarna worden ze op een veiling verkocht aan de hoogste bieder.

Ben je auto kwijt dan kun je je melden bij Toezicht & Handhaving. 'We informeren overigens ook altijd de politie, voor het geval iemand aangifte wil doen van diefstal/verdwijning.'

Juni-actie?

Het lijkt erop dat de gemeente de parkeerboetes opspaart tot de maand juni, want ook vorig jaar werden deze maand verschillende auto's weggesleept in Oost. Één automobilist maakte het toen wel erg bont met 27 onbetaalde parkeerbonnen.