advertentie
donderdag 22 juni 2023 09:52

Vanmiddag veel bewolking en kans op wat regen

De temperatuur is vanmorgen om 8:00 uur 17 graden en de dag is vrij zonnig begonnen. Toch zien we al hoge bewolking binnen drijven. De wind is zwak uit het NNO. Een depressie boven Frankrijk schuift naar het noordoosten op. Het grote regengebied doet dat ook en in het oosten en zuiden kan veel water vallen. In de Waterwegregio blijft de regen beperkt door wat licht gespetter.

door Tom Bruin

De temperatuur is vanmorgen om 8:00 uur 17 graden en de dag is vrij zonnig begonnen. Toch zien we al hoge bewolking binnen drijven. De wind is zwak uit het NNO. Een depressie boven Frankrijk schuift naar het noordoosten op.

Het grote regengebied doet dat ook en in het oosten en zuiden kan veel water vallen. In de Waterwegregio blijft de regen beperkt door wat licht gespetter.

In de middag is er veel bewolking en kan er dan ook een enkele bui vallen. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig. De maximum temperatuur stijgt tot 24 graden.

In de avond kan eerst nog wat lichter regen vallen, daarna is het droog. De wind komt dan uit het noorden. De minimumtemperatuur daalt tot 15 graden.

Vrijdag is het droog en zijn er perioden met zon. De maximum temperatuur stijgt tot 23 graden, er staat een matige westen tot noordwestenwind.

De vooruitzichten: zaterdag een zomerse dag 25 graden met flink wat zon en droog. Op zondag weer zeer warm met een temperatuur dicht tegen de 30 graden.