advertentie

Ambtenaren doneren Proosjes aan Schiedammers helpen Schiedammers: “heel veel mensen blij mee maken”

Wethouders Frans Hamerslag en Petra Zwang overhandigden vandaag de cheque van de Proosjes aan Laura Waalboer van Schiedammers helpen Schiedammers: “ik kan hier heel veel Schiedammers blij mee gaan maken”.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 23 juni 2023 15:59

De ambtenaren van de gemeente krijgen elk jaar als eindejaarsgeschenk de Proosjes, dat zijn speciale munten die bij lokale ondernemers in Schiedam kunnen worden ingezet. Maar de munten kunnen ook gedoneerd worden aan het goede doel. “Er staat hier beneden altijd een ton waar je de muntjes in kunt doen, dat heb ik ook weer gedaan dit jaar”, zegt Frans Hamerslag, wethouder economie.

In totaal is er door de ambtenaren van de gemeente €1.200 aan Proosjes gedoneerd aan Schiedammers helpen Schiedammers. Het ‘plan’ Schiedammers helpen Schiedammers is bedacht door Laura Waalboer. “De Schiedammers die het goed hebben en iets kunnen missen kunnen een waardebon kopen bij een van de aangesloten winkels in Schiedammers en dan zorgen wij ervoor dat deze bonnen bij Schiedammers komen die het goed kunnen gebruiken”, zegt Waalboer.

Als verrassing besluit de gemeente dit bedrag te verdubbelen, vanuit het armoedebeleid. “Als ik nu al bedenk bij hoeveel ondernemers ik een cadeaubon kan gaan kopen en hoeveel Schiedammers ik daarmee blij kan gaan maken, daar word ik nu al blij van.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN