advertentie

19 maatschappelijke en culturele organisaties maken gebruik van noodfonds voor hoge energiekosten

In Schiedam hebben 19 maatschappelijke en culturele organisaties gebruik gemaakt van het door de gemeente ingestelde noodfonds. Afgelopen april konden organisaties, zoals bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Schiedam en het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond, een aanvraag doen voor steun.

19 maatschappelijke en culturele organisaties maken gebruik van noodfonds voor hoge energiekosten
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

vrijdag 23 juni 2023 17:29

Voorwaarde voor de regeling was dat de organisaties een subsidierelatie moeten hebben met de gemeente. Van de 2 miljoen euro die de gemeente Schiedam ter beschikking had gesteld wordt uiteindelijk ruim 800.000 euro uitgekeerd.

Bij de aanvraagperiode werden organisaties gevraagd om zorgvuldig te zijn. De compensatie moest door de gemeente niet worden gezien als extraatje; instellingen moeten aan kunnen tonen dat er daadwerkelijk problemen zijn vanwege hogere energiekosten.

Maatschappelijke en culturele instellingen konden, afhankelijk van hoe groot de problemen zijn, 50 of 90 procent van hun gestegen energiekosten gecompenseerd krijgen. Het is (nog) niet bekend welke organisaties precies gebruik hebben gemaakt van de regeling.