advertentie

Schiedamse politieman Hennie Hagestein blikt terug op 36 jaar werk: “Sommige dingen blijven je altijd bij”

Veel inwoners zullen hem waarschijnlijk nog goed kennen: Hennie Hagestein, een Schiedamse politieagent die gedurende 36 jaar verschillende functies heeft bekleed bij het politiekorps. Nu, op 80-jarige leeftijd, heeft hij een boek geschreven met de titel 'Voor het leven geketend', waarin hij terugkijkt op de memorabele momenten die hem altijd zijn bijgebleven tijdens zijn dienstjaren.

fragment uit Schiedam Nu op SCHIE FM
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 28 juni 2023 15:40

Aanvankelijk schreef Hagestein zijn verhalen in de vorm van columns voor het blad Copper, een magazine voor oud-dienders van het politiekorps. Totdat hij in 2023 besloot om zijn verhalen te bundelen tot een boek: Voor het leven geketend. De verhalen variëren van tragische gebeurtenissen, zoals het schrijnende voorval waarbij een echtgenoot zijn vrouw van een balkon duwde aan de Parkweg, tot hilarische of ontroerende gebeurtenissen, zoals de geboorte van een baby op de achterbank van een politieauto.

Een lach en een traan

Gedurende zijn jaren bij de politie heeft Hagestein werkelijk van alles meegemaakt. "Ik heb gelachen en gehuild. Sommige dingen blijven je altijd bij. Maar het belangrijkste is dat mensen beseffen dat alles wat ik beschrijf waar gebeurde verhalen zijn. Ik hoop dat mensen beseffen dat een politieagent ook gewoon een mens is," aldus Hagestein.

Aankomende zaterdag op 1 juli komt zijn boek: ‘Voor het leven geketend' uit tijdens een presentatie in boekhandel Post Scriptum in het Hof van Spaland.

Schiedamse politieman Hennie Hagestein blikt terug op 36 jaar werk: “Sommige dingen blijven je altijd bij”
Foto op de cover van het boek, fotografie: Roel Dijkstra