advertentie

Toos Spruit naait vlaggen en dassen voor scouting en krijgt ereteken: “Blijf het doen zolang ik kan”

Toos Spruit naait al 30 jaar lang de dassen en vlaggen voor Scouting Tono-groep. Afgelopen zaterdag kreeg zij, voor haar geheel onverwacht, het ereteken van Scouting Nederland uitgereikt.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 04 juli 2023 15:33

Het begon 44 jaar geleden toen haar zoon Richard Spruit niet wist op welke sport hij wilde. “Ik vertelde hem dat hij eens bij de scouting moest gaan kijken en nu zijn we alweer 44 jaar verder en zitten ook mijn kleinkinderen hier op de scouting”, vertelt Toos Spruit.

Ongeveer 30 jaar geleden hield de mevrouw die destijds al het naaiwerk voor de Tono-groep deed ermee op. Richard vroeg zijn moeder om het naaiwerk van deze mevrouw over te nemen. “Ik heb ja gezegd en nu zijn we 30 jaar verder.” Toos let vooral op de kleur van de stiksels bij het naaien van de vlag. “Bij de lucht gebruik ik blauw draad en bij gras groen.” Naast de vlaggen naait ze ook de dassen van de scouts. “Elk kind wat op de scouting komt krijgt er eentje.” Toos maakt er ongeveer vier in een uur vertelt ze.

Bij de jaarlijkse barbecue afgelopen zaterdag werd Toos naar voren geroepen en werd door het bestuur het ereteken van Scouting Nederland aan haar overhandigd. “We zijn trots op onze vrijwilligers en voor de speciale vrijwilligers hebben we een ereteken”, vertelt zoon en voorzitter Richard Spruit.

“Die dingen die doe je gewoon, daar hoef ik niet perse voor in het zonnetje gezet te worden al is waardering krijgen voor wat je doet natuurlijk leuk”, zegt Toos. Ze is overigens nog niet van plan om met haar naaiwerk te stoppen. “Zolang ik het doen kan, blijf ik het doen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN