advertentie

Schaaktafels in Nieuwland gaan naar andere locatie

De schaaktafels aan het Dr. Wibautplein gaan naar een nieuwe locatie. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Waar de schaaktafels gaan belanden is nog niet bekend.

Schaaktafels in Nieuwland gaan naar andere locatie
Foto: SCHIE
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

woensdag 05 juli 2023 13:21

Vrijwel de hele raad was het eens met elkaar dat de tafels naar een andere plek moeten. Alleen OuderenPartij Schiedam stemde tegen het voorstel om de schaaktafels te verhuizen. Verantwoordelijk wethouder Antoinette Laan kon niet vertellen hoeveel geld te verplaatsing van de tafels kost. Het is ook niet bekend wanneer de verhuizing plaats zal gaan vinden.

De motie werd ingediend door VVD en D66 (de partijen van initiatiefnemers van de schaaktafel: respectievelijk Bertus Feelders en Zülfikar Güler) en mede ingediend door het CDA en het AOV. VVD-fractievoorzitter Tom Janssen betreurt het dat de tafels slachtoffer zijn van vandalisme. “Ze komen daar niet goed tot hun recht. Er moeten nieuwe plekken worden gezocht waar ze een goede impuls kunnen geven aan de buurt.”

De tafels, drie exemplaren, werden in oktober 2021 in Nieuwland geplaatst als pilot. Rond de jaarwisseling daarna werden de eerste vernielingen aangebracht. Afgelopen najaar, een jaar nadat de tafels geplaatst werden, werd bekend dat de tafels te weinig worden gebruikt.