advertentie

Jeneverlantaarns wéér later vanwege ‘dikker beton dan gedacht’

De soap met de jeneverlantaarns op de Hoogstraat in Schiedam blijft maar voortduren. De aanleg van de nieuwe lantaarns is opnieuw met een maand vertraagd. De start van de plaatsing van de lampen staat nu gepland voor eind juli/begin augustus.

Jeneverlantaarns wéér later vanwege ‘dikker beton dan gedacht’
De lantaarns in aanbouw in april 2022, foto: SCHIE
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

woensdag 05 juli 2023 14:53

Een woordvoerder van de gemeente Schiedam laat weten dat de aanleg met een maand vertraagd is. “Het beton is dikker dan gedacht”, weet de woordvoerder te vertellen. Het is niet de eerste keer dat het project is uitgesteld.

De lantaarns, klassiek van uitstraling met een klein jeneverglaasje bovenop, zouden aanvankelijk een jaar geleden al te zien zijn op de Hoogstraat. Problemen met de eigenaren van de winkelpanden waar de lantaarns tegenaan worden bevestigd zorgden voor een eerste vertraging.

Afgelopen oktober liet wethouder Biekman weten dat die kou uit de lucht was en de aanleg van de jeneverlantaarns aanstaande was. Een exacte datum werd toen niet genoemd. Een woordvoerder liet begin 2023 weten dat de lantaarns ‘waarschijnlijk’ in juni zouden komen. Dat wordt nu dus een maand later. Volgens de laatste planning zijn in november alle verlichtingswerkzaamheden, waaronder het verwijderen van de bestaande blauwkleurige lantaarnpalen, afgerond.