advertentie

Tram 21 blijft: Wethouders stemmen in met voorstel voor extra onderzoek

Het voorlopige behoud van tram 21 is definitief. Na de mededeling van Armand van de Laar, portefeuillehouder vervoer bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), afgelopen zaterdag dat de tram voorlopig blijft, moesten de wethouders uit de MRDH-gemeenten daar woensdagochtend 5 juli nog een definitieve klap op geven. Dat is gebeurd.

Tram 21 blijft: Wethouders stemmen in met voorstel voor extra onderzoek
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

woensdag 05 juli 2023 17:23

De wethouders besloten om samen met de gemeente Schiedam een onderzoek te doen naar het openbaar vervoer in Schiedam-Noord. “Er is nog te veel onzekerheid over de komst en het gebruik van station Kethel waardoor er nu onvoldoende zicht is op de keuze voor passend OV bij het station”, schrijft een woordvoerder van de MRDH in een persverklaring.

Aanvankelijk wilde de MRDH tramlijn 21 schrappen. Als alternatief zou er een betere busverbinding komen en zou tram 24 (die via het Hof van Spaland richting Vlaardingen-Holy rijdt) vaker gaan rijden. Het besluit leidde tot veel protest bij Schiedammers. Afgelopen zaterdag werd een protestrit georganiseerd om een signaal af te geven. Daar werd het opschortplan van Van de Laar bekend.

Met het extra onderzoek blijft de openbaar vervoersituatie in het noorden van Schiedam en Vlaardingen voorlopig zoals het is. Tram 24 richting Vlaardingen zal, in tegenstelling tot de plannen, voorlopig niet vaker gaan rijden.