advertentie

Bewoners Zuid stemden tegen, maar: “het probleem zal zonder betaald parkeren blijven bestaan”

De uitslag is van het stemmen voor betaald parkeren is bekend; het betaald parkeren wordt in Schiedam-Zuid niet doorgevoerd. Uit de respons blijkt namelijk dat er in dit deel van de stad geen draagvlak is voor betaald parkeren. Een andere oplossing is er op dit moment volgens Frans Hamerslag, wethouder Mobiliteit, nog niet.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 07 juli 2023 18:54

“Het is de keuze van de Gorzen dus de gemeente is hier neutraal in”, zegt Hamerslag. Op de Groenelaan in het hart van de Gorzen zijn de meningen over de uitslag verdeeld. “Ik vind het aan de ene kant wel en aan de andere kant niet goed”, vertelt een vrouw die net haar boodschappen heeft gedaan. “Wij wonen in een soort hofje en daar staan dikwijls grote bussen geparkeerd en sommige mensen hebben twee auto’s dus het staat altijd helemaal vol.” Een andere vrouw was fel tegenstander. “Het is zonde van je geld. We moeten overal al voor betalen.”

Maar met deze uitslag is volgens zowel Hamerslag als de inwoners van de Gorzen het probleem niet opgelost. “De mensen weten dat het parkeerprobleem hier niet mee opgelost is”, zegt Hamerslag. Hij legt uit dat dit de oplossing had kunnen zijn. “We hebben vooraf gezegd dat als er geen betaald parkeren komt we op dit moment geen grote integrale oplossing hebben, waardoor het probleem blijft.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN