advertentie

Cultuur Borrelt zondag afgelast vanwege verwacht onweer

Cultuur Borrelt, het gratis festival met muziek, theater, dans, poëzie en kinderactiviteiten in het Julianapark, is voor morgen (zondag) afgelast door de organisatie. De reden: er is door het KNMI code geel afgegeven voor onweersbuien.

Cultuur Borrelt zondag afgelast vanwege verwacht onweer
Cultuur Borrelt van afgelopen 18 juni, foto: SCHIE
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 08 juli 2023 22:18

De organisatie zegt op Facebook 'bedroeft' te zijn en het 'ongelofelijk jammer' te vinden, 'maar het is niet anders...'

Op 20 augustus is er weer een kans op een nieuwe aflevering van het festival dat al sinds 2007 plaatsvindt in West.

Code geel en oranje

Het KNMI heeft voor Zuid-Holland code geel afgegeven van 14:00 tot 17:00 uur en dat is precies de tijd dat Cultuur Borrelt zou plaatsvinden. Er worden enkele onweersbuien verwacht, mogelijk met hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd.

'Zondagmiddag trekken er stevige onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Hiervoor staat er in het oosten en zuidoosten code oranje uit. In de rest van het land geldt code geel. Waar de zwaarste buien precies zullen voorkomen is nog onzeker' aldus het weerinstituut.

'Bij de buien is er kans op hagel van 2-4 cm doorsnee en zware windstoten van 75-100 km/u. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van grote hagelstenen, blikseminslag en als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, hierdoor kan plaatselijk wateroverlast ontstaan.'