advertentie

Verdachte explosie flat Damlaan staat op beeld

De politie heeft een -nu nog geblurde - foto vrijgegeven van de verdachte van explosie bij een flatwoning op de Damlaan. 

Verdachte explosie flat Damlaan staat op beeld
Foto: politie
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 11 juli 2023 17:48

IMG 7144
Foto: Flashphoto 

De explosie vond zondagavond rond 19.00 uur plaats op de tweede verdieping van de flat in Schiedam. De voordeur raakte beschadigd. Aanvankelijk rukte de politie uit voor een schietpartij. 

IMG 7145
Foto: Flashphoto

Buurtbewoners meldden op social media een zeer luide knal te hebben gehoord.

Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoners te controleren. ‘Gelukkig hielden ze er, behalve de schrik, niets aan over’ meldt de politie.

‘Meteen is de omgeving afgezet en is er door de explosievenverkenners en de Forensische Opsporing onderzoek gedaan’. Ook werd er buurtonderzoek gehouden, camerabeelden bekeken en gesproken met getuigen. Getuigen spreken volgens agenten van twee daders. ‘Ze zijn na het plaatsen van het explosief gevlucht richting de Nieuwe Damlaan’.
Één van de verdachten bleek op beeld te staan. 

De politie toont de foto eerst geblurd, ‘omdat hij mogelijk minderjarig is. We geven hem de gelegenheid om zichzelf voor donderdag 17.00 uur te komen melden. Doet hij dat niet, dan wordt hij na twee dagen (op vrijdag) alsnog herkenbaar getoond’ dreigt de politie.