advertentie

Rapper Jay Jay S. twee jaar de cel in voor grootschalige oplichting

Joëll S.F., beter bekend als rapper Jay Jay S., moet twee jaar de gevangenis in, zo heeft de rechtbank Rotterdam geoordeeld. De 30-jarige Schiedammer wordt schuldig bevonden aan grootschalige online handelsfraude.

Rapper Jay Jay S. twee jaar de cel in voor grootschalige oplichting
Screenshot uit de video van de arrestatie van Joël S.F. | Politie Eenheid Rotterdam
Philip van Es

door Philip van Es

donderdag 13 juli 2023 19:00

Volgens het Openbaar Ministerie lichtte S., zo’n 140 mensen op door via websites orders voor merkkleding aan te nemen maar na betaling niet te leveren. Volgens S., en zijn advocaat komt dat doordat de dropshipconstructie waarmee hij werkte faalde.

   > Lees ook: Van bazooka’s tot mysterieuze zwarte kladblokken: Hoe de onaantastbaar lijkende ‘Meester Schetser’ 6 jaar cel hoorde eisen

Met dropshippen koop je iets via een Nederlandse site, maar komt het product rechtstreeks van de fabrikant uit China. Volgens het OM waren er helemaal geen afspraken met een fabrikant. De fabrikant die S. opgaf bij de politie bleek hem niet te kennen, stelt het OM.

Ondertussen was S. veranderd van bedrijfstak en maakt hij nu pornografische content. Dat zal op een lager pitje komen te staan nu hij voor twee jaar de cel in moet.

Het Openbaar Ministerie had 6 jaar celstraf tegen S. geëist. 'We beraden ons de komende tijd op het vonnis om te zien of we in hoger beroep gaan' stelt het OM op Twitter. 'Hoe dan ook is mijnheer even van de straat'.