advertentie

Verdachte (16) explosie Damlaan aangehouden, ouders belden politie

Zaterdagochtend hebben agenten een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het plaatsen van een explosief bij een flatwoning aan de Damlaan op zondag 2 juli.

Verdachte (16) explosie Damlaan aangehouden, ouders belden politie
Foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 15 juli 2023 16:08

Vrijdagavond liet een woordvoerder van de politie al aan SCHIE weten dat bekend was wie de verdachte was.

Zeer luide knal

Zondagavond 2 juli hoorden buurtbewoners rond 19.00 uur een zeer harde knal. Op de tweede verdieping van de flat aan de Damlaan bleek er behoorlijke schade aan een voordeur te zijn. 'De bewoners waren enorm geschrokken'  laat de politie weten.

De politie was naar eigen zeggen snel aanwezig en startte meteen een onderzoek. 'Ambulancepersoneel controleerden de bewoners, die gelukkig niets mankeerden'.

Verdachte in beeld

In het onderzoek zijn er door de politie ook beelden veiliggesteld. 'Op een van de beelden was een verdachte te zien. Hij was waarschijnlijk minderjarig, daarom is hij eerst geblurd getoond om hem de gelegenheid te geven zich te melden. Na twee dagen waren er nog geen tips binnengekomen. Daarom is de verdachte vrijdag herkenbaar getoond' aldus de politie.

'De ouders van de jongen herkenden hem en belden de politie. Zaterdagochtend meldde de jongen zich op het politiebureau en is aangehouden. Hij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.'