advertentie
  • dieren

Agenten redden hondje van verwaarlozing in Oost

De politie heeft afgelopen donderdag in Schiedam Oost een verwaarloosd hondje uit een ernstig vervuilde woning gehaald. 

Agenten redden hondje van verwaarlozing in Oost
Foto: Instagram/politie Schiedam
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 15 juli 2023 23:45

Agenten doen vandaag hun verhaal op Instagram. 'Samen met de medewerkers van de gemeente gingen we naar de woning toe. Ik belde meerdere keren aan maar er werd niet open gedaan'.

Hierop werd er door de agenten een zogenaamde 'machtiging tot binnentreden' geregeld. Dat is een papier dat de hulpofficier van justitie moet afgeven. Dat kan op grond van de Wet Dieren.

Toen de politie de woning binnenging bleek het één grote troep: 'overal lagen spullen, etensresten en uitwerpselen'. En het stonk er ook: 'Ik rook een hele sterke penetrante geur' aldus de agent.

De hond was niet meer als zodanig te herkennen: 'Ik zag een zwart-wit behaard bolletje op de grond liggen. Ik dacht in eerste instantie dat het een kleedje was. De vacht was zo vervilt dat het dier bijna niet meer kon lopen. Ook zat hij onder de uitwerpselen'.

De agenten hadden het er moeilijk mee. 'Dit deed mijn dierenhart pijn, een andere collega hield het voor de eerste keer in haar carrière niet droog'. Het hondje is in beslag genomen en is overgebracht 'naar een locatie waar hij de juiste zorg krijgt'.

Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige medische zorg aan de hond. 'Hierover zal hij zich later moeten verantwoorden'.