advertentie

Verdachte (16) van veroorzaken explosie Damlaan zit in beperking en blijft voorlopig vastzitten

De 16-jarige verdachte die afgelopen zaterdag is aangehouden voor de explosie bij een flat op de Damlaan in Nieuwland, blijft nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt.

Verdachte (16) van veroorzaken explosie Damlaan zit in beperking en blijft voorlopig vastzitten
De schade aan de deur van de flatwoning op de Damlaan, foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 18 juli 2023 19:24

De tiener is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft in volledige beperking, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De 16-jarige jongen uit Rotterdam wordt verdacht van het plaatsen van een explosief bij een flatwoning aan de Damlaan op zondag 2 juli.

Na de ontploffing, die rond 19:00 uur plaatsvond, startte de politie een onderzoek waarbij ook beelden werden veiliggesteld. Op een van de beelden was de verdachte te zien.

De foto werd eerst geblurd getoond om hem de gelegenheid te geven zich te melden. 'Na twee dagen waren er nog geen tips binnengekomen. Daarom is de verdachte afgelopen vrijdag herkenbaar getoond' aldus de politie afgelopen zaterdag.

'De ouders van de jongen herkenden hem en belden de politie. Zaterdagochtend meldde de jongen zich op het politiebureau en is hij aangehouden.'