advertentie

Kinderen kunnen meehelpen in de moestuin van de Maastuin: ‘Laten zien waar eten vandaan komt’

Deze zomervakantie kunnen kinderen uit Schiedam iedere donderdag tussen 11:00 en 13:00 uur meehelpen in de moestuin van de Maastuin in Schiedam-Zuid. Hiermee hoop Kim Zwart, coördinator van de Maastuin, kinderen bewust te maken van waar eten vandaan komt.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 20 juli 2023 15:52

Kim is druk bezig met het planten van de plantjes in de moestuin. “Dit doen we iedere donderdag in de zomervakantie en iedereen mag komen helpen.” Daan is naar de moestuin gekomen met zijn opa en oma. Vooral zijn opa is een liefhebber van de tuin, maar Daan vindt het ook leuk. “Je kan sommige planten eten en ik vind bloemetjes lekker ruiken.”

De moestuin is deel van de Maastuin. “Het is een tuin die met de natuur meewerkt in plaats van ertegenin”, legt Kim uit. Het hoofdthema van de tuin is het thema eetbaar. “Bijna alles wat we hier in de tuin aanplanten is eetbaar en dus ook de planten in de moestuin.” Kim vertelt dat ze graag met kinderen werken in de tuin. “We laten de kinderen zien waar je eten vandaan komt.” Maar of Daan vindt dat dat hetzelfde doel is van deze middag in de moestuin valt te betwijfelen. “Ik vind het leuk om te weten waar het eten vandaan komt, maar niet het belangrijkste.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN