advertentie

“Een paar keer per week en dan staan er 20 mensen voor je": statiegeld inleveren is een uitdaging

Bijna iedereen heeft het al wel eens gezien of meegemaakt, lange rijen bij de inleverautomaat voor het statiegeld. Soms lukt het na lang wachten om de flessen in te leveren, maar vaak genoeg zijn de machines door het te veel aan blikjes en flessen buiten gebruik. Staan Schiedammers eigenlijk vaak in de rij bij de statiegeldautomaat.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 20 juli 2023 19:01

“Een paar keer per week en dan staan er twintig mensen voor je”, vertelt een Schiedammer net na het boodschappen doen. Een andere Schiedammer beaamt dit. “Je hebt mensen die hele vuilniszakken verzamelen en dan sta je toch wel even te wachten”.

Maar er zijn ook Schiedammers die er juist heel weinig last van hebben, al heeft dat vaak wel een reden. “Nee eigenlijk niet, ik ben maar alleen en heb maar weinig blikjes en flesjes.” Ook zijn er manieren om de drukte rond de automaten te ontlopen. “wij bestellen meestal de boodschappen bij de AH en dan geef ik mijn flessen meteen mee.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN