advertentie

Invulling gastartiesten concerten Fabrieklassiek bekend

De invulling voor het concert zaterdagmiddag en - avond in de Drillschuur aan het Groeneweegje 13 van Fabrieklassiek is bekend. De uitgekozen gastartiesten zijn speciaal geselecteerd omdat ze passen bij de sfeer die Fabrieklassiek wil uitdragen. Het programma wordt gevuld met concerten van pianist Martin Oei en het Ruysdael kwartet.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

vrijdag 21 juli 2023 16:42

“We willen klassieke muziek meer bij de mens brengen, niet oud en grijs, maar juist jong en verfrissend”

Het programma begint zaterdag 22 juli ‘s middags om 13:00 uur met pianist Martin Oei.  Volgens Alexander Chater, pianist en organisator van het evenement, past hij perfect bij het concept van Fabrieklassiek. “Hij wil net als wij, klassieke muziek in een ander daglicht zetten en meer bij de mens brengen, niet oud, grijs en stijf, maar juist jong, bevlogen en verfrissend.” Tijdens de middag zal Oei vooral romantische klassieke muziek spelen van Frederic Chopin, Franz Lizt en Sergei Ragmaninov.

Het avondprogramma zal vanaf 19:45 uur gevuld worden met optredens van het Ruysdael kwartet. “Ze hebben stukken laten componeren, die recent in première zijn gegaan.” Maar wat ze precies gaan spelen is zelfs voor Chater nog een verrassing. “In ieder geval spelen ze muziek van Joseph Haydn en Franz Schubert. Haydn wordt gezien als de vader van het strijkkwartet.” Een bijzondere combinatie vertelt Chater. “Haydn is met veel vrolijkheid en Schubert is juist weer heel intens en donker.”

Chater heeft hoge verwachtingen van de ruimte en gelooft dat het een extra dimensie zal toevoegen aan de optredens. "De akoestiek is werkelijk fantastisch en de musici passen zich ook aan, aan de ruimte, waardoor je een geheel andere beleving krijgt.”

  > zie ook:  Deze-locatie-is-gaaf-juist-omdat-het-de-plek-is-waar-je-een-klassiek-concert-niet-verwacht 

Invulling gastartiesten concerten Fabrieklassiek bekend
Pianist Martin Oei; foto: Megan Nielsen