advertentie

Agent vertrouwt het niet en dat blijkt terecht

Een agent kreeg vrijdagavond een 'onderbuikgevoel' in West wat bleek te kloppen.

Agent vertrouwt het niet en dat blijkt terecht
Foto: Instagram/politie Schiedam
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

vrijdag 21 juli 2023 19:03

Toen de agent bezig was met een melding op de kruising Dirk van Wassenaarstraat - Da Costastraat zag hij een scooter met hierop twee jonge jongens de straat in komen rijden.  De twee keken volgens de agent verschrikt op toen zij de politie zagen.

De agent hield de jongens staande voor een controle van het rijbewijs. 'Het leek alsof zij niet wilden stoppen. Ik kon de bestuurder bij zijn arm pakken en vroeg hem nogmaals om te blijven staan, waarna hij stopte' verhaalt de agent op Instagram.

'De bestuurder zag er wel erg jong uit om op een scooter te mogen rijden. Ik vroeg de bestuurder om zijn rijbewijs. Hij zei dat hij die niet bij zich had en dus zocht ik in ons systeem op of hij wel een rijbewijs had. Dit bleek dus niet het geval' waarmee al één strafbar fiet was geconstateerd.

De bestuurder bleef volgens de agent met 'vreemde verhalen' komen: "Hij zou de scooter geleend hebben van een vriend, alleen wist hij niet te vertellen wat de naam was van deze vriend. Ondertussen zag ik ook dat er geen sleutel in het contact zat en dat de motor van de scooter bleef draaien. Beide jongens gaven aan geen sleutel van de scooter te hebben.'

Het kenteken gaf geen bijzonderheden in het politiesysteem. 'Toch zat het mij niet helemaal lekker en ben ik hierna opzoek gegaan naar het chassisnummer van de scooter. Hieruit bleek dat de scooter als gestolen stond gesignaleerd. Het kentekenplaatje dat op de scooter zat hoorde dus niet bij de scooter. '

De nog jonge bestuurder is aangehouden voor heling en de scooter is in beslag genomen.