advertentie

Grote vechtpartij in Oost; politie heeft moeite om 'uiterst agressieve groep' onder controle te krijgen

Donderdagavond liep een vechtpartij in Oost tussen twee mannen van 20 en 50 jaar uit Schiedam flink uit de hand:  'agenten zagen zich genoodzaakt om spoedassistentie te vragen van collega’s om de uiterst agressieve groep onder controle te krijgen'.

De vechtpartij vond donderdagavond 20 juli tussen 21.30 en 22 uur plaats in de Van Leewenhoeckstraat. Wat aanvankelijk begon als een partijtje matten tussen twee kerels, mondde uit in een straatgevecht nadat omstanders zich ermee gingen bemoeien en de hele 'uiterst agressieve groep' zich tegen de agenten keerde. 

Grote vechtpartij in Oost; politie heeft moeite om 'uiterst agressieve groep' onder controle te krijgen
Foto: stockfoto politie
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

vrijdag 21 juli 2023 19:21

'Situatie escaleerde snel'

De politie kreeg een melding dat er twee mannen aan het vechten waren in de Van Leeuwenhoeckstraat. 'Toen agenten één van de twee wilden aanhouden voor belediging en meerdere omstanders zich ermee gingen bemoeien en zich tegen de agenten keerden, escaleerde de situatie snel' aldus de politie op haar website. De twee agenten riepen direct om hulp van andere agenten 'en die extra inzet was hard nodig'.

'Uiteindelijk waren 17 agenten extra nodig en werd fysiek geweld toegepast om de uiterst agressieve personen onder controle te krijgen. Ook is gedreigd met het stroomstootwapen.'

Vier mannen in de leeftijd van 20, 28, 50 en 53 jaar uit Schiedam en een vrouw van 46 jaar uit Schiedam zijn volgens de politie aangehouden. 'Zij zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachte. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten'.

Politie zoekt beelden

Het is volgens de politie 'een feit' dat omstanders de vechtpartij hebben gefilmd en de agenten willen die beelden graag ontvangen. 'Die beelden spelen een belangrijke rol in het onderzoek dat de recherche is gestart'.