advertentie

Vrouw gaat door het lint nadat ze waarschuwing krijgt van de politie

Als agenten in het centrum een vrouw vragen om haar auto weg te halen loopt het al snel uit de hand.

Vrouw gaat door het lint nadat ze waarschuwing krijgt van de politie
Foto: Instagram/politie Schiedam
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 22 juli 2023 18:57

Agenten schrikken zich tijdens een surveillance door het centrum van Schiedam een hoedje als pal na een bocht een auto midden op de weg stilstaat. 'Een dame is rustig haar boodschappen aan het uitladen en zich, zoals het lijkt, niet bewust van het gevaar' verhalen de agenten op Instagram.

'Mijn collega spreekt haar vriendelijk aan en vraagt haar of zij haar auto van de straat wil halen. De dame kijkt op, zegt ''Nee!'' en gaat vervolgens vrolijk verder met het uitladen van de boodschappen'. De agenten gaan met haar het gesprek aan maar de vrouw trekt zich niets van de politie aan.  'De discussie loopt hoog op, en dit alles terwijl we haar alleen wilden waarschuwen'.

Als de agent na een tijdje naar haar identiteitsbewijs vraagt weigert de vrouw elke vorm van medewerking. 'Terwijl we in gesprek zijn, stapt ze plots terug in de auto en start ze haar motor.' Hierop besluit de politie om haar aan te houden en ze trekken uit de auto.

De vrouw gaat volgens de agenten gelijk flink in verzet: 'er ontstaat een flinke worsteling op straat en na een aantal waarschuwingen besluit ik mijn pepperspray in te zetten. Dit heeft gelukkig effect'.

De vrouw wordt geboeid en hierna brengen de agenten haar over naar het politiebureau, waar ze 'na wat nazorg wordt ingesloten en een nachtje mag blijven'.