advertentie

Anette Kooij-Leermakers (57) is overleden

Anette Kooij-Leermakers, één van de oprichters van Stichting Triple C, is zaterdag op 57-jarige leeftijd overleden. Ze was al geruime tijd ernstig ziek.

Anette Kooij-Leermakers (57) is overleden
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 22 juli 2023 19:00

Anette was een bezige bij, ze werkte ruim 14 jaar bij uitvaartorganisatie Monuta en was ook bestuurslid van het Monuta Charity Fund. Bij SCHIE (en daarvoor bij PopUpTV) produceerde ze het televisieprogramma Koffie en Cake, wat geheel in het verlengde lag van haar werk toen: met gasten praten over onder andere hun wensen en ervaringen omtrent overlijden. 

Na haar werk bij Monuta stortte Anette zich vanaf 2018 samen met haar man John op Café Kennis aan de Vlaardingerdijk en richtte ze, samen met Jenneke van den Berg en Marijn Poel, Stichting Triple C op, bekend van de organisatie van onder andere het Dickens Festijn in Schiedam, 'een collectief van maatschappelijk betrokken ondernemende personen die een verschil willen maken in de zorg, welzijn en cultuur'.

Met Triple C was ze betrokken bij de productie van de Tv-programma's op SCHIE rond de Grote- of Sint Janskerk tijdens de coronajaren, zoals Pasen in Schiedam.

In 2022 werd ze bestuurslid van de politieke partij AOV. 

Eind 2022 kreeg Anette en haar man John te horen dat hun enige zoon Tim, ernstig ziek was en dat de vooruitzichten erg slecht waren. In april 2023 kreeg Anette zelf te horen dat ze ernstig ziek was. Ze gaf toen zelf op de social media aan dat ze het moeilijkst vond dat ze haar zoon en man niet meer bij zou kunnen staan. Ze werd uiteindelijk opgenomen in hospice de Margriet.

Het afscheid van Anette is op donderdag 27 juli van 14:00 tot 16:00 uur in de Grote of Sint Janskerk. 'Voorafgaand aan de dienst kunt u afscheid van Anette nemen van 13:00 tot 13:50 uur' staat op de rouwkaart.
Het correspondentieadres is 'La Grande Finale' t.a.v. de Familie Kooij, Tielman Oemstraat 7a, 3117 CD Schiedam