advertentie

‘Stop met voeren!’ Jennifer betaalde honderden euro’s aan dierenarts voor haar kat Frank

Wie van molen De Walvisch naar de Lange Haven loopt heeft Frank, de zwarte kater, vast wel eens gezien. Zijn baasje Jennifer heeft nu een brief opgehangen, omdat voorbijgangers Frank graag voeren. Zoveel zelfs dat Frank overgewicht heeft en Jennifer honderden euro’s kwijt was aan de dierenarts. Haar oproep is dan ook: “Stop met hem voeren!”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 24 juli 2023 16:05

Jennifer adopteerden de kater via Stichting Zwerfkat. “Ze hebben hem op straat gevonden, dus het is ook een echte buitenkat.” Frank loopt altijd in zijn eigen straatje rond te schralere. “Hij is heel lief en nieuwsgierig, dus mensen maken graag contact met hem. ”Dat is volgens Jennifer ook de voornaamste reden dat mensen Frank voeren. “Ze denken ook vaak dat hij verwaarloosd wordt, omdat hij meestal buiten is, maar dat is dus niet zo!”

Toen Jennifer zag dat Frank bloed plaste en niet meer van de kattenbak wilde komen, wist ze dat het fout was. “Ik ben met hem naar de dierenarts gegaan en toen bleek hij overgewicht te hebben.” Zelf gaf ze hem al dieetvoeding en is daarom gaan rondvragen in de buurt. “Toen vertelde de buurman dat hij wel eens mensen had aangesproken op het voeren van Frank.”

schieveste.00 01 46 00.Still002

Ze besloot een brief op te hangen om te zeggen dat mensen Frank niet meer moesten voeren, en met succes. “Mensen die hem voerden hebben het gelezen en hun excuses aangeboden. Ze waren ook wel geschrokken.” Nu het zomer is heeft Jennifer haar raam open staan en hoort ze opmerkingen over haar brief. Toch heeft ze nog een laatste oproep voor alle Schiedammers die langs Frank komen: ”Voer hem niet! Als een kat er dun uitziet hoeft niet te beteken dat hij verwaarloosd wordt. Als je je zorgen maakt, vraag het dan in de buurt na.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN