advertentie

Vader en dochter rennen twee marathons voor KIKA: “Het draait niet om ons, maar om ons goede doel”

Richard de Blok heeft grootse plannen voor het komende jaar, want hij gaat samen met zijn dochter Roselle twee marathons lopen: de marathon van Rotterdam en de marathon van New York. Voor beide is het de eerste keer dat ze samen aan de start staan en dat doen ze niet zomaar. Ze lopen deze marathons voor het goede doel, zoals Richard het verwoordt: "Want daar draait het om."

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 26 juli 2023 16:21

ries en roos 1

Richard heeft al talloze marathons gelopen in zijn leven. De afgelopen jaren heeft hij al verschillende doelen gesteund en geld opgehaald. In 2022 liep hij bijvoorbeeld voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding), waar hij na afloop een shirt van Sparta kreeg van Rijnmond's hoofdredacteur Ruud van Os, dat hij vervolgens verlootte om geld in te zamelen. Daarnaast haalde hij datzelfde jaar ook al 8.300 euro op voor KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij).

Volgend jaar staat Richard samen met zijn dochter Roselle aan de startlijn, die inmiddels ook al meerdere marathons heeft volbracht. Hij vertelt dat het hele traject van trainingen nu nog leuker wordt, omdat ze het samen kunnen doen.

In april lopen ze de marathon van Rotterdam en in november de marathon van New York. De afstand van 42 km per marathon schrikt hen niet af. Richard legt uit: “Elke week heb ik vaste loopafstanden en naarmate de marathon nadert, verhoog ik de afstanden. Ik let op mijn voeding en kort voor de marathon loop ik nog 30 km, dan weet je dat je er klaar voor bent.” Volgens Richard zijn de laatste kilometers het zwaarst en komt het dan echt op karakter aan.

Het is voor Richard van groot belang om geld in te zamelen voor het goede doel. Hij verklaart: “Je wilt gewoon iets doen aan al die nare verhalen. Misschien is het een utopie en krijgen we het nooit helemaal voor elkaar, maar elk steentje dat we kunnen bijdragen is prachtig. “Het draait niet om ons, maar om ons goede doel”

Richard hoopt dat mensen blijven doneren, zodat hij en zijn dochter hun doel kunnen bereiken. Hun streefbedrag ligt rond de 10.000 euro, maar ze hopen minimaal 7.500 euro op te halen.

 

Vader en dochter rennen twee marathons voor KIKA: “Het draait niet om ons, maar om ons goede doel”
Foto's gemaakt door de vrouw van Richard, Patricia