advertentie

Van Pac-Man tot Mario Bros in 300 jaar oud gebouw ‘Lijkt supermodern, terwijl het antiek is”

Oude videospellen spelen, het kan tijdens de Game Gathering in de wijk Zuid. Van Pac-Man tot aan Mario Bros, alle spellen worden uit de oude doos gehaald. De SodaFabriek staat tot zondag vol met Wii’s, Xbox-consoles, oude Nintendo’s en nog veel meer gameconsoles.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 26 juli 2023 18:05

“Dit driehonderd jaar oude gebouw heeft zo’n goed contrast met de vijftig jaar oude tv’s en beeldschermen die hier nu staan. Daardoor lijkt de tv supermodern, terwijl deze eigenlijk al antiek is”, zegt organisator Chloe Langerak van de Game Gathering. 

Volwassenen en kinderen zijn volgens Chloe welkom. “Het is mijn bedoeling geweest om ouders hun eerste spelcomputer te hebben staan, zodat zij die aan hun kinderen kunnen laten zien.” Hoeveel spelcomputers er staan durft Chloe niet te zeggen, maar het zijn er wel meer dan zeventien, gokt de organisator.

Voor een dagje spelen op de spelcomputers hoef je je niet aan te melden, maar kan je gewoon langskomen. “Ticketprijzen zijn vijf euro per persoon, per dag. Daarmee heb je van twaalf uur in de middag tot acht uur in de avond onbeperkt toegang tot alle spelcomputers in het hele pand.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN