advertentie

Alwine van Winsen zet alles op alles voor succesvolle herstart van Stichting Bee Serious

Distillateur Alwine van Winsen zet alles op alles om de verhuizing van stichting Bee Serious succesvol te laten verlopen. Na een crowdfundingsactie om de kosten rondom de verhuizing te financieren, komt Van Winsen nu met een nieuw plan.

Nick van Herk

door Nick van Herk

woensdag 26 juli 2023 18:19

Van Winsen moest snel schakelen nadat ze plotseling te horen kreeg dat ze haar voormalige pand moest verlaten. Samen met Rob van der Gaag had Van Winsen voorheen een distilleerderij in het ONS-gebouw. Omdat de gemeente voornemend is het pand in het najaar te slopen, moesten Rob en Alwine snel op zoek naar een nieuw onderkomen.

En die verhuizing loopt behoorlijk in de papieren. Van Winsen: “We zijn begonnen aan het begin van corona. Het is dan niet zo dat je heel snel vlees op je botten kan kweken. Als we nog drie jaar hadden kunnen blijven zitten, dan hadden we dat op een andere manier kunnen aanvliegen. We hebben nu gewoon alle hulp nodig die we kunnen krijgen.” 

Om de onverwachte verhuizing te kunnen bekostigen zet Van Winsen een crowdfundingsactie op poten, maar ondanks een aantal donaties zorgt de actie niet voor het gewenste resultaat. Volgens Van Winsen was er geen concreet overzicht van de kosten waardoor mensen huiverig waren met doneren. “Geld geven aan iets vaags, dat doet een Hollander niet.” 

En daarom komt Van Winsen nu met een nieuw plan: een crowdfundingsactie 2.0. Van Winsen hoopt nu door middel van investeringen de verhuizing te kunnen bekostigen. “We zijn nu niet meer benauwd om te zeggen ‘joh, we willen graag geld van je lenen’. Dat krijg je over drie of vijf jaar terug. Inleg minimaal 500 euro en dan ga je dus een contract aan met ons.”

Ondanks de vele onzekerheden merkt Van Winsen dat deze periode haar ook energie geeft. “Daar moesten we weg en hier mogen we opbouwen. En opbouwen is het leukste dat er is.” 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN