advertentie

Mini-cursus vleermuizen uitgesteld na ongelukkige val cursusleider: ‘Ik lig in het ziekenhuis’

Alles leren over de vleermuis en zelfs op zoek gaan naar het gevleugelde diertje in de late avonduren: het leek allemaal mogelijk dankzij de mini-cursus opgesteld door Henk van Woerden vanuit het KNNV Waterweg-Noord. Ondanks de intensieve voorbereidingen, blijkt nu dat de cursus toch niet doorgaat.

Foto: Henk van Woerden secretaris Natuurbescherming KNNV
Foto: Henk van Woerden secretaris Natuurbescherming KNNV
Nick van Herk

door Nick van Herk

donderdag 27 juli 2023 12:22

De cursus in Schiedam zou aanvankelijk plaatsvinden op donderdag 3 augustus in Natuurcentrum de Boshoek. De organisatie laat nu weten dat de cursus ‘wegens onvoorziene omstandigheden’ niet doorgaat. 

‘Kink in de kabel’

Cursusleider Henk van Woerden ligt namelijk in het ziekenhuis na een ongelukkige val. Van Woerden laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Hij wordt vandaag geopereerd. “Er is een kleine kink in de kabel gekomen. Door een ongeluk met mijn fiets lig ik nu in het ziekenhuis met een gebroken heup.”  

Volgens van Woerden zijn de mensen die zich hebben aangemeld voor de cursus op de hoogte gebracht van het nieuws. De mini-cursus zal zeker een vervolg krijgen, maar wat de nieuwe data worden is nog onduidelijk. Van Woerden hoopt de cursisten zo snel mogelijk meer duidelijkheid te geven over een nieuwe datum.