advertentie

Circus op de Maasboulevard: ’Iedereen moet naar het circus blijven komen, zo kan het blijven bestaan’

Het van origine Duitse familiecircus Barum is drie weken lang te vinden op de Maasboulevard in Schiedam. Ze treden iedere donderdag tot en met zondag op.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 27 juli 2023 18:35

Ondank de regenachtige dag wordt er had getraind in de circustent van circus Barum. Vanavond spelen ze hun eerste show in Schiedam. “Het is een show voor iedereen! We hebben acrobaten, clowns en jongleurs”, vertelt circusdirecteur Lavinia Renz. Ook heeft het circus dieren, maar geen wilde, want dat is in Nederland verboden. “We hebben honden, geitjes en dromedarissen, want die worden ook als huisdier gezien.”

Het circus staat dus voor drie weken in Schiedam. Lavinia hoopt dat alle Schiedammers het circus weten te vinden. “Je moet het bezocht hebben, omdat circus bij onze cultuur hoort. Ons circus stamt bijvoorbeeld al uit 1842. Iedereen moet naar het circus komen, zodat het kan blijven bestaan!”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN