advertentie

‘Het Zomercircus moet kinderen extra zelfvertrouwen geven’

Op 26 augustus verandert het terrein van de Glasfabriek in een heus circus. Kinderen van acht tot zestien jaar leren in één dag een circusact uit te voeren. Tijdens het Zomercircus, georganiseerd door J&S en de Rotaryclub Schiedam-de Veste, zijn 175 kinderen welkom.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 28 juli 2023 12:56

“Het Magic Circus en Circus Kabel, komen hierheen met een grote tent. Nadat de kinderen de hele dag hebben geoefend met de circusartiesten, mogen zij hun act opvoeren voor vriendjes, ouders en begeleiders, in de tent”, zegt Martijn Drenth, lid van de Rotaryclub, als hij over het nu nog rommelige terrein heen loopt.

In de buurt is er al genoeg aanspraak voor het evenement, merkt stagiair Britt Eerland van J&S. “Tot nu toe is iedereen super enthousiast. Wel merken wij dat er mensen op vakantie zijn, maar als ze terug komen, dan gaan wij de wijk in en halen wij iedereen erbij.”

Eerland wil alle kinderen aanmoedigen om zich nog aan te melden, want er is nog genoeg plek. “Via de J&S Instagram, Facebook en mail kan je je aanmelden, wij houden alles bij.” Ook zijn aanmeldingen van vrijwilligers nog zeker welkom. “Wij hebben gelukkig al een aantal vrijwilligers vanuit J&S, maar met alle kinderen en senioren die er komen, zijn wij zeker nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers om mee te helpen.”

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN