advertentie

Brandweer bevrijdt mensen uit liften in voormalig zusterhuis in West en dat is niet voor het eerst

Zondagmiddag ging het brandalarm af in 'zorgvilla van Oranje' en kwamen mensen vast te zitten in de stilgevallen liften. Met twee tankautospuiten kwam de brandweer ter plaatse voor het bevrijden van de mensen. 

Brandweer bevrijdt mensen uit liften in voormalig zusterhuis in West en dat is niet voor het eerst
Foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 30 juli 2023 23:36

Het voormalige zusterhuis van het gemeenteziekenhuis aan de Anna van Saksenstraat in West maakt tegenwoordig, samen met nieuwbouw, onderdeel uit van een 'zorgvilla' van de organisatie Stepping Stones. Hierin zijn 25 appartementen voor ouderen te vinden.

Er blijkt daar een hardnekkig probleem met de brandmeldinstallatie te zijn: de brandweer is de afgelopen weken al meerdere malen te hulp geschoten bij Villa van Oranje, meldt Flashphoto. Zo ook dus vandaag, brand was er niet, maar overlast wel: doordat het brandalarm steeds afgaat komen de liften stil te staan en heeft de brandweer al meermaals mensen uit de liften moeten bevrijden.

Tot op heden is de oorzaak van het afgaan van het brandalarm nog niet gevonden. De brandweer heeft tot nu toe telkens geen brand of andere aantoonbare oorzaak kunnen achterhalen.

'De Officier van Dienst en Hoofdofficier van Dienst van de brandweer en de Officieren van Dienst van de ambulancedienst en de Gemeente Schiedam zijn inmiddels ook ingeschakeld om samen met de Stepping Stone een plan op te stellen de “loze” brandmeldingen met liftopsluitingen tot gevolg te stoppen', aldus Flashphoto.