advertentie

Herstelplan Appelmarktbrug laat nog langer op zich wachten

Het herstel van de Appelmarktbrug is voorlopig nog niet in zicht. Vorige week liet de gemeente weten dat er aan het einde van de maand juli meer duidelijkheid zou zijn over de reparatie van de brug aan de Lange Haven, maar een concreet plan is er nog altijd niet. “We missen nog één puzzelstukje.”

Herstelplan Appelmarktbrug laat nog langer op zich wachten
Nick van Herk

door Nick van Herk

maandag 31 juli 2023 11:35

Verschillende ondernemers, maar ook bewoners, ervaren nadelige gevolgen van de Appelmarktbrug die buiten gebruik is. De brug staat sinds mei dit jaar open nadat een schip tegen het Rijksmonument aan is gevaren. Door de schade die is ontstaan kan de brug niet meer dicht. Een aantal ondernemers ziet hun klandizie verminderen nu de bereikbaarheid is verslechterd. 

De gemeente Schiedam liet vorige week weten dat eind deze maand meer duidelijkheid zou komen over het herstel van de brug. De afgelopen weken is er onderzoek gedaan. Dat onderzoek moet leiden tot een herstelplan. Hoe lang het vervolgens zal duren voordat de brug daadwerkelijk is hersteld, hangt af van de uitkomsten van het onderzoek. 

Volgens de gemeente moet er nog gewacht worden op één cruciaal onderdeel: “Het onderzoek is voor het grootste deel gereed, maar we missen nog één puzzelstukje”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “We verwachten dat we na komende week of uiterlijk de week erop een herstelplan kunnen maken en het herstel kunnen inplannen.”