advertentie

Tweede aanhouding voor explosie Damlaan: 17-jarige Schiedammer zit vast

Maandagochtend is een 17-jarige Schiedammer aangehouden als tweede verdachte van de explosie op de Damlaan, meldt de politie. Zondag 2 juli ging hier bij een flatgebouw een explosief af. Zaterdag 15 juli werd al een Rotterdamse tiener aangehouden.

Tweede aanhouding voor explosie Damlaan: 17-jarige Schiedammer zit vast
De schade aan de deur van de flatwoning op de Damlaan, foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 01 augustus 2023 10:04

Die zondagavond 2 juli rond 19.00 uur vond er een explosie plaats bij de flatwoning op de tweede verdieping. Buurtbewoners meldden later op social media een zeer luide knal te hebben gehoord. Er ontstond door de explosie behoorlijke schade aan de voordeur van de getroffen woning. 'De bewoners waren enorm geschrokken' meldt de politie.

'Ambulancepersoneel controleerden de bewoners, die gelukkig niets mankeerden' aldus de agenten ter plaatse. De politie startte direct een onderzoek, waarbij ook beelden zijn veiliggesteld. Op een van de beelden was een verdachte te zien.

Foto van eerste verdachte

De foto werd eerst geblurd getoond om hem de gelegenheid te geven zich te melden. 'Na twee dagen waren er nog geen tips binnengekomen. Daarom is de verdachte uiteindelijk herkenbaar getoond' aldus de politie op 14 juli. 'De ouders van de jongen herkenden hem en belden de politie. Zaterdagochtend 15 juli meldde de jongen zich op het politiebureau en is hij aangehouden.'

Zwaar vuurwerk gevonden

'Na de eerste aanhouding werd maandag 31 juli in de vroege ochtend een tweede aanhouding gedaan, een 17-jarige jongen uit Schiedam. Bij de huiszoeking na zijn aanhouding werden in zijn woning meerdere stuks zwaar vuurwerk gevonden. Het onderzoek gaat verder en het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.' aldus de politie.