advertentie

Roparun haalt, mede door team DSW, bijna vier miljoen euro op

Het Schiedamse team van DSW deed afgelopen editie mee aan de Roparun. Het geld dat werd opgehaald tijdens het evenement wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:  leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Dit jaar was dat bijna vier miljoen euro.

Roparun haalt, mede door team DSW, bijna vier miljoen euro op
Foto: Stichting Roparun - Marco de Swart
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 01 augustus 2023 14:41

De Roparunners zamelden exact € 3.819.068,09 in. Dat is ruim 400.000 euro meer dan het vorige jaar. Gemiddeld heeft een Roparun-team zo’n 18 duizend euro opgehaald waarvan de hoogste teamopbrengsten zelfs oplopen richting 100 duizend euro. ‘’Natuurlijk gaat het er nooit om of we meer of minder geld inzamelen dan het jaar ervoor, maar deze positieve stijging laat natuurlijk wel zien dat we na een aantal turbulente corona-jaren de weg omhoog weer hebben ingezet’’, vertelt Roparun-directeur Lesly Wolters.

Team 2023 DSW begon de Roparun vanuit vliegveld Twente om te kunnen finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Er werd door het team iedere dinsdag in de lunchpauze geoefend voor de run en begin mij hadden zij al ruim € 14.000,- opgehaald. “Wauw! Wat een mooi eindbedrag. Fijn dat wij hier ook een bijdrage aan hebben kunnen leveren”, vertelt teamcaptain Caroline Coldewijn.

Vanaf 1 september kunnen teams zich inschrijven voor de Roparun 2024, die van 18 tot en met 20 mei plaatsvindt.