advertentie

Frankeland over oproep politie: "Dit vinden wij niet prettig, het zorgt voor veel onrust”

In de nacht van dinsdag 1 augustus op woensdag 2 augustus, tussen 1.00 en 3.40 uur, is er mogelijk ingebroken bij de Frankelandgroep. De politie is op dit moment nog op zoek naar omwonenden die iets gezien of gehoord hebben.

Frankeland over oproep politie: "Dit vinden wij niet prettig, het zorgt voor veel onrust”
Foto: Instagram/politie Schiedam
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 02 augustus 2023 12:02

Voor de bewoners en directie van Frankeland was het even schrikken toen ze vanochtend op het Instagramaccount van politie Schiedam konden lezen dat er een mogelijke inbraak was geweest vannacht. “Het bericht van de politie zorgde vanochtend voor heel wat onrust onder de bewoners”, vertelt een woordvoerder van de Frankelandgroep.

Open gewaaide deur

De woordvoerder van Frankelandgroep laat weten dat het zou gaan om een open gewaaide deur. “Dat het door de politie gedeeld is op Instagram vinden wij niet prettig, het zorgt voor veel onrust”, aldus Frankeland.

Volgens de woordvoerder van Politie Eenheid Rotterdam zijn er wel degelijk sporen van inbraak aangetroffen bij de Frankenlandgroep vannacht. “De politie deelt niet zomaar iets op Instagram. We moeten als politie in actie komen als we sporen van inbraak aantreffen.”

De woordvoerder laat weten nog niet te weten of er ook spullen weg zijn gehaald. “De tips van omwonenden zijn in deze uren cruciaal.”

Ben de Koning reageert

Ben de Koning, tot 1 januari van dit jaar de directeur-bestuurder van de Frankelandgroep en er nu nog aan verbonden als adviseur, reageert op ons Facebookbericht: "We hebben de camerabeelden bekeken en het is niks meer of minder dan een open gewaaide deur (die we dus niet goed dicht hadden gedaan). De nachtdienst kon niet bij de camerabeelden en heeft - terecht natuurlijk- de politie gebeld. Achteraf blijkt dat we die dus ten onrechte hebben gebeld. Bij deze onze welgemeende excuses daarvoor. En de braaksporen waarvan sprake zou zijn…. dat zijn sporen van een reparatie. Kortom, echt helemaal niets aan de hand! En sorry en jammer voor de verwarring en ongerustheid die wellicht her en der is ontstaan."