advertentie

Agenten druk met 'verwarde man' in West

Agenten hebben afgelopen week hun handen vol gehad aan een 'verwarde man' zo vertellen ze vandaag op Facebook.

Agenten druk met 'verwarde man' in West
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 06 augustus 2023 16:40

Bij de meldkamer kwam een melding binnen dat er een man voor zijn woning in Schiedam West zou zitten in een mogelijke psychose. 'De man zou midden in de nacht in een korte broek en een T-shirt voor zijn woning zitten'.

Aanvankelijk zagen de uitrukte agenten de man nergens. 'Wij reden verschillende rondes door de wijk. Opeens zagen we een man op de stoep lopen die opvallende bewegingen maakte met zijn armen. De man droeg inderdaad alleen een korte broek en een T-shirt'.

De agent probeerde een gesprek aan te knopen met de man, maar 'hij wisselde regelmatig van verhalen en zijn gedrag veranderde ook veel'.

'De man riep verschillende namen en leek van toon veranderen terwijl we met hem in gesprek waren. Soms wilde hij graag geholpen worden en dan sloeg zijn gedrag om en wilde hij niks met ons te maken hebben. Hierdoor was het voor ons erg lastig om goed contact met hem te hebben. We werden zelfs uitgemaakt voor makelaars en daarna wilde hij graag laten zien hoe flexibel hij wel niet kon zijn. Dit liet hij dan ook graag aan ons zien'.

Het bleek dat de man zichzelf verschillende namen had gegeven en bij elke naam opeens van gedrag en toon veranderde. De agenten vroegen zich af of het iemand zou kunnen zijn met verschillende persoonlijkheden, 'of zat hij in een psychose?'

Er werd een ambulance opgeroepen. Het personeel keek de man en besloten om hem mee te nemen ter controle naar het ziekenhuis en de psychische hulp te regelen.

'In ons werk krijgen we regelmatig te maken met mensen die psychische klachten hebben. Dit verschilt van kleine onschuldige daden tot aan grote strafbare feiten. Het is voor ons daarom ook lastig om soms het beste te doen voor deze mensen. Gelukkig worden we goed opgeleid om signalen te herkennen en kunnen we samen met onze ketenpartners de juiste hulp bieden', aldus de agenten.