advertentie

Nerveuze Schiedammer loopt tegen de lamp in Zoetermeer

Een 30-jarige Schiedammer viel vrijdagavond omstreeks 22:00 uur in Zoetermeer op door z'n rijgedrag, meldt de politie op berichtenservice X, voorheen Twitter. Hij zette de auto op een parkeerplaats, maar stapte niet uit. Toen hij door agenten werd aangesproken maakte hij een nerveuze indruk en hield, volgens de agenten, een 'vreemd' verhaal op. 

Nerveuze Schiedammer loopt tegen de lamp in Zoetermeer
Foto: politie
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 08 augustus 2023 09:23

De agenten roken een sterke wietlucht uit de auto komen, hij bleek dan ook onder invloed van drugs.

In de auto werden een aantal mobiele telefoons, een stapel bankbiljetten en verdovende middelen gevonden. De Schiedammer werd aangehouden, maar daar was hij het niet mee eens: hij gooide er allerlei verwensingen uit richting de agenten. 

Tweede keer

'De 30-jarige Schiedammer is geen onbekende' aldus de Zoetermeerse politie op Facebook. 'Enkele dagen daarvoor was hij ook al aangehouden toen hij een grote hoeveelheid harddrugs bij zich had.' De agenten spreken van 'een mooie aanhouding'. 

Familielid ook aangehouden

Een dag later hield de politie een tweede verdachte aan voor het in het bezit hebben van drugs en het dealen daarvan. De verdachte, een 22-jarige Zoetermeerder, werd in Voorburg aangehouden,  kort na een drugsdeal. 'In de auto werden ook ponypacks met drugs gevonden, evenals een tweede telefoon en geld. Later bleek dat deze verdachte een familielid is van de verdachte uit Schiedam. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt'.