advertentie

Appelmarktbrug wordt in september hersteld

De gemeente Schiedam heeft duidelijkheid gegeven over het herstel van de Appelmarktbrug. In september kunnen de herstelwerkzaamheden van start. Er moest gewacht worden op een inspectierapport, wat nu gereed is.

Appelmarktbrug wordt in september hersteld
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 10 augustus 2023 18:22

Alweer drie maanden geleden voer een schip tegen de brug aan. Omdat de brug een Rijksmonument is, moest er eerst een inspectierapport komen. Hieruit blijkt dat de Appelmarktbrug niet op cruciale onderdelen is beschadigd. Wel moeten werkzaamheden zorgvuldig worden uitgevoerd. Het brugdek moet worden verwijderd, vervolgens moeten de balken worden rechtgezet en kunnen andere reparaties worden uitgevoerd. Daarna kan het dek weer worden teruggeplaatst.

Bouwvak

Nu is het nog wachten tot de bouwvak, die tot en met 18 augustus duurt, voorbij is. Daarna, wordt meteen begonnen met het uitwerken van de herstelwerkzaamheden. De gemeente verwacht eind augustus meer te kunnen zeggen over de planning, maar zegt wel al dat de herstelwerkzaamheden in september zullen worden uitgevoerd. Al deze tijd blijft de brug niet toegankelijk.