advertentie

Triple C zoekt figuranten voor het Dickensfestijn: ‘Superleuk om zo over de kerstmarkt te lopen’

Ondanks dat de mussen spreekwoordelijk dood van het dak vallen deze week is Stichting Triple C begonnen met het op zoek gaan naar nieuwe figuranten voor het Dickensfestijn. “We zijn nu met 75 figuranten, maar omdat we de hele binnenstad willen gebruiken voor onze show zijn we op zoek naar meer mensen”, aldus Marijn Poel, voorzitter van Stichting Triple C.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 16 augustus 2023 19:36

Het Dickensfestijn vindt plaats tijdens de kerstmarkt in Schiedam. “De figuranten lopen rond in de kledingstijl van Charles Dickens uit het einde van de 19e eeuw.  Het gaat dan vooral om het contrast tussen arm en rijk”, vertel Poel. “Zo zijn er mensen te zien in chique kleding en hoge hoeden, maar ook mensen met vodden aan.”

De Klederdracht

Alle kleding is gemaakt door Triple C. “We zoeken ook nog mensen die de kleding willen maken.” Volgens Poel is het wel veel werk. “Alle roesjes worden op de rokken gemaakt, maar ook de schorten van de arme gaat veel tijd in zitten.” Alle kleding heeft een link met Schiedam. Zo speelt Poel zelf de vrouw van de baas van de Jeneverstokerij, maar lopen er ook zakkendragers en molenaars op het Dickensfestijn rond.

Acteren

Maar als figurant heb je niet alleen kleding aan in de stijl van Charles Dickens. Je moet ook nog acteren. “We maken per gebied een script wat we dan naspelen. Maar je hoeft geen natuurtalent te zijn. Je moet het vooral heel leuk vinden om dit te doen.”

Kerstsfeer

“Het is een periode en verhaal wat tot de verbeelding spreekt en zeker rond kerst”, vertelt de voorzitter van Triple C. “We hoeven bijna niks aan het decor te doen want we hebben een prachtige oude binnenstad.” Afgelopen editie waren er 75 figuranten die door delen van de binnenstad liepen. Nu de Hoogstraat er ook bij betrokken raakt is de stichting opzoek naar meer figuranten. “Zo lijkt het allemaal nog echter en het is superleuk om in de Dickensstijl over de kerstmarkt te lopen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN