advertentie
  • vervoer

Uitkijken met je motor! Gleuf in wegdek zorgt voor gevaarlijke situatie in Noord

Een gleuf in het wegdek die al zes jaar breder en dieper wordt: het is de grote zorg van motorrijder Alex Palma. Het is volgens hem telkens weer opletten geblazen op de Mozartlaan in Schiedam Noord. “Het begint inmiddels een beetje op een trambaan te lijken.”

Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

vrijdag 18 augustus 2023 16:04

Al lange tijd moet het voorbijrazende verkeer in Schiedam Noord dat via de Churchillweg de Mozartlaan oprijdt goed uitkijken, vooral bij het verwisselen van de rijbaan. “Op het moment dat je hier de bocht doorgaat, moet je eigenlijk rechts uitkomen. Als je op de linkerbaan zit en je moet naar rechts… Ja, dat blijkt echt een link stukje”, aldus Palma. “Voor mensen die hier voor het eerst komen is het even schrikken.”

Sinds ongeveer twee jaar staat er wel een bord langs de weg met de mededeling ‘slecht wegdek’. “Ik verbaasde me dat dat bord daar stond. Je kan een bord plaatsen, maar doe wat aan de weg”, zegt Palma, die ook de locatie van het bord vreemd vindt. Op de plek waar het bord staat is de gleuf al zeker een meter in het wegdek te vinden.

Geen reactie van gemeente

SCHIE heeft vragen gesteld aan de gemeente Schiedam over hoe de gemeente de situatie aan de Mozartlaan beoordeelt. Ook is er gevraagd of er plannen zijn om het wegdek te renoveren. Maar de gemeente Schiedam heeft niet op de vragen gereageerd.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN