advertentie

Evenement Zie de Schie geannuleerd na niet toekennen subsidie, organisatie is verbijsterd

Het meerdaagse evenement ‘Zie de Schie’ gaat dit jaar niet door. Vorig jaar werd het evenement voor het eerst gehouden. De gemeente Schiedam heeft de organisatie geen subsidie toegekend. “Dat hadden we niet verwacht”, laat organisator Annemarie Sour in een eerste reactie weten.

Evenement Zie de Schie geannuleerd na niet toekennen subsidie, organisatie is verbijsterd
Organisator Annemarie Sour, foto: SCHIE
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

maandag 21 augustus 2023 16:14

Bij het evenement stond de rivier de Schie centraal. Langs de rivier kon het publiek kiezen uit een afwisselend programma van presentaties, boottochten, openstellingen en ontdekkingstours. Het evenement zou op 5 oktober in de avond en 7 en 8 oktober overdag plaatsvinden, maar is dus geannuleerd.

“We zijn wel verbijsterd. We hadden het totaal niet verwacht”, zegt Sour. De reden waarom de gemeente Schiedam de subsidie niet heeft toegekend, is nog niet bekend. De organisatie verwacht binnen enkele dagen in een brief van de gemeente meer te horen. “Het is een vervelende boodschap”, zegt Sour. “We hebben meteen de partners geïnformeerd dat het niet doorgaat.”

Of het niet toekennen van de subsidie een definitief einde betekent van het evenement, is nog onduidelijk. De organisatie streeft er in ieder geval wel naar om door te gaan. “Het idee is wel om op te schalen naar een editie in 2024”, laat Sour met volle overtuiging weten.