advertentie

Schiedamse ex-profvoetballer verdacht van urenlange ontvoering en mishandeling vrouw

Schiedammer Geraldo A. moet zich binnenkort voor de rechter in Breda verantwoorden omdat hij in januari 2022 een vrouw uit België zou hebben ontvoerd en tegen haar wil hebben vastgehouden in Tilburg. Daarnaast zou hij tijdens zijn voorwaardelijke in vrijheidstelling een man in Rotterdam met een auto opzettelijk hebben geprobeerd aan te rijden.

Schiedamse ex-profvoetballer verdacht van urenlange ontvoering en mishandeling vrouw
Philip van Es

door Philip van Es

dinsdag 22 augustus 2023 14:30

De oud-voetballer die in Nederland en Portugal actief was, zou op 10 januari in Turnhout een vrouw in zijn auto hebben gesleurd en haar hebben ontvoerd naar Tilburg. De vrouw zou meermaals hebben geprobeerd te ontsnappen uit de auto, maar dat wist Gerald A. te voorkomen. Hij beet zijn slachtoffer toe, ‘als jij niet luistert, dan krijg je nog meer slagen’ en ‘Ik ga je doodslaan’.

In de woning zou de Schiedammer, die de laatste jaren als rapper door het leven gaat, de vrouw hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie verdenkt Geraldo ervan dat hij de vrouw bewusteloos sloeg, haar keel dichtkneep, haar schopte en sloeg met een elektriciteitskabel.

In vrijheid en man aanrijden

Na zijn arrestatie mocht de Schiedammer zijn rechtszaak op vrije voeten afwachten. Maar in die periode verdenkt het Openbaar Ministerie van nog een poging tot zware mishandeling. Op de Claes de Vrieselaan in Rotterdam zou Geraldo een man geslagen hebben. Daarna heeft hij met zijn auto ingereden op de man die op een scooter zat. Ook het wegrijden na de aanrijding met de man wordt Geraldo aangerekend.

De zaken laten nog even op zich wachten omdat de rechtbank ze graag tegelijkertijd behandelt. Mede omdat het aanrijden van de man in Rotterdam gebeurde toen hij in voorlopige vrijheid was gesteld. Voor de Rotterdamse zaak moeten nog twee getuigen worden gehoord.