advertentie

Zo gaat het nu met verwaarloosd hondje uit Oost

De politie deelde op 15 juli een verhaal wat veel losmaakte bij de Schiedammers: in Oost werd een verwaarloosd hondje uit een ernstig vervuilde woning gehaald. Toen de politie de woning binnenging bleek het één grote troep: 'overal lagen spullen, etensresten en uitwerpselen'. En het stonk er ook: 'Ik rook een hele sterke penetrante geur' aldus de agent toen.

Zo gaat het nu met verwaarloosd hondje uit Oost
Het hondje op 15 juli, foto: Instagram/politie Schiedam
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

woensdag 23 augustus 2023 19:53

Veel lezers wilden graag weten hoe het met de hond verder zou gaan. In juli was het dier niet meer als hond te herkennen: 'Ik zag een zwart-wit behaard bolletje op de grond liggen. Ik dacht in eerste instantie dat het een kleedje was. De vacht was zo vervilt dat het dier bijna niet meer kon lopen. Ook zat hij onder de uitwerpselen', aldus de Schiedamse agent toen.

De agenten hadden het er moeilijk mee. 'Dit deed mijn dierenhart pijn, een andere collega hield het voor de eerste keer in haar carrière niet droog'. Het hondje is in beslag genomen en is overgebracht 'naar een locatie waar hij de juiste zorg krijgt'. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige medische zorg aan de hond. 'Hierover zal hij zich later moeten verantwoorden'.

Vandaag delen de agenten wederom een foto van de hond op Instagram:

hondje

'We zijn blij om te melden dat het hondje het inmiddels goed maakt en goede zorg krijgt' aldus de politie. Nadere gegevens over waar de hond is worden niet gegeven.

Wel benadrukken de agenten dat melding maken van (vermoedelijke) dierenmishandeling of verwaarlozing belangrijk is.  'Vermoedt u dat een dier in uw omgeving wordt verwaarloosd of mishandeld? Maak hier dan melding van bij de dierenpolitie. Dit kan via het telefoonnummer 144'.