advertentie

Speeltuin in het centrum: Joepie! Of toch niet? ‘Leuker als we op de hoogte waren’

Het centrum van Schiedam krijgt een nieuwe kinderspeelplaats op de Westmolenstraat. Op zichzelf goed nieuws, maar voor sommige bewoners van de Lange Haven een aparte verrassing. Want wat blijkt? De gemeente heeft ze niet geïnformeerd over de speeltuin naast hun achtertuin. “Vorige week dinsdag kwamen we terug van vakantie. Woensdag hoorden we het via de buren.”

Philip van Es

door Philip van Es

maandag 28 augustus 2023 16:39

Op de grote parkeerplaats aan de Westmolenstraat moet de kinderspeelplaats verrijzen. Volgens omwonenden is die ook wel nodig. Maar de manier waarop ze erachter moeten komen verdient niet de schoonheidsprijs, vindt Ben Weij die aan de Lange Haven woont. “In de vakantieperiode zouden dit soort dingen eigenlijk niet moeten gebeuren. Dan heb je ook nog de tijd om te reageren”

“Hoor het voor het eerst”

Daarmee doelt Weij op de brief die sommige andere bewoners hebben gehad. Tot en met 31 augustus kan er bezwaar worden ingediend bij de gemeente. Volgens Weij heb je dan geen kans om te reageren als je op vakantie bent. Daarnaast heeft hij zelf de brief ook niet gehad.

Ook een andere bewoner rondom de Westmolenstraat zegt geen brief te hebben gehad. “Ik hoor het nu van jou voor het eerst”, zegt Rick-Jan Doest verbaasd. “Mijn parkeerplaats op eigen terrein grenst aan de parkeerplaats op de Westmolenstraat.” Hij baalt ervan dat hij niet op de hoogte is gehouden als direct betrokkene. “Dat er een speeltuin komt, daar heb ik geen problemen mee. Maar het is wel aardig als je daarvan op de hoogte wordt gesteld.”